Explicatii cu privire la stema comunei

Evenimente

Festivalul “La Copăcel de sărbători”

Înfiinţat în anul 2007 din iniţiativa Asociaţiei S.O.S. Ţara Făgăraşului, manifestarea cultural artistică ,,La Copăcel de sărbători" adună an de an în ziua de Sf. Ştefan fii satului în jurul tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă. Evenimentul debutează cu slujba de Sf. Ştefan de la biserica Sfânta Treime, iar punctul culminant îl reprezintă spectacolul organizat la căminul cultural. Jocul şi voia bună sunt completate de vizita lui Moş Crăciun pentru copii cuminţi, sarmalele şi vinul fiert pentru adulţii cuminţi.


Parada Cetelor de feciori

Este manifestarea ce se organizează anual la 7 ianuarie, când se sparg cetele de feciori. Are loc la Făgăraş şi participă toate cetele din Ţara Făgăraşului. Feciorii invită şi fetele care au jucat în vatra satului. Feciorii şi fetele îmbrăcaţi în tradiţionalele costume populare ale satului făgărăşean colindă, joacă şi îşi prezintă frumoasele costume populare.

Pentru turişti este evenimentul de la care pot rămîne cu frumoase amintiri.


Ziua eroilor

De Înălţare, în fiecare sat se comemorează eroii căzuţi în cele două războaie mondiale. La monumentele ridicate în memoria acestora care se găsesc în fiecare sat făgărăşean, se organizează parastase, elevii de la şcoli prezintă spectacole patriotice.